FAQ

Πώς ενεργοποιείται η εγγραφή μου στην GreekUsedBooks.com;

Aφού συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής, ακολουθήστε τον σύνδεσμο που θα σταλεί στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε καταχωρίσει.

Πρέπει να κάνω εγγραφή, για να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας;

Για λόγους ασφαλείας καταχωρίσεις βιβλίων μπορούν να γίνονται μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες. Επίσης, για να δείτε το email των χρηστών για βιβλία που επιθυμείτε να αγοράσετε, θα πρέπει να έχετε λογαριασμό.

Γιατί ενδείκνυται η χρήση του πανεπιστημιακού μου email;

Χρήστες με πανεπιστημιακό email μπορούν να εντοπιστούν πιο εύκολα σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα με την αγορά/πώληση κάποιου βιβλίου. Επομένως, η χρήση του πανεπιστημιακού σας email διασφαλίζει υψηλότερο επίπεδο αξιοπιστίας στις μεταξύ σας συναλλαγές.

Τι είδους βιβλία μπορώ να καταχωρίσω;

Η GreekUsedBooks δημιουργήθηκε για να διευκολύνει πρωτίστως την αγορά/πώληση πανεπιστημιακών βιβλίων. Επιτρέπεται όμως και η ανάρτηση μη πανεπιστημιακών βιβλίων. Απαγορεύεται αυστηρά η καταχώριση βιβλίων με ανήθικο περιεχόμενο.

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση που θέλω να τροποποιήσω μια καταχώριση;

Αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στην GUB, μπορείτε να δείτε/τροποποιήσετε /διαγράψετε τις καταχωρίσεις σας μέσω της επιλογής “Ο λογαριασμός μου”.

Βρήκα κάποιο βιβλίο που με ενδιαφέρει. Πώς μπορώ να το αγοράσω;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με τον κάτοχο του βιβλίου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμφανίζεται μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία καταχώρισης. Για να δείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του αγοραστή θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι.

Τι πρέπει να κάνω όταν πουλήσω κάποιο βιβλίο;

Μπορείτε να διαγράψετε άμεσα την καταχώρισή σας μέσω της επιλογής “Ο λογαριασμός μου”.

Τι πρέπει να προσέξω σε μια συναλλαγή;

1. Το email του χρήστη (χρήστες με πανεπιστημιακό email θεωρούνται πιο αξιόπιστοι, διότι μπορούν να εντοπιστούν πιο εύκολα) 2. Προτού προχωρήσετε με την αγορά ενός βιβλίου ζητήστε από τον πωλητή να σας ενημερώσει επακριβώς για την κατάσταση του βιβλίου και συμφωνήστε την τιμή. 3. Σε περίπτωση που η συναλλαγή θα γίνει διά χειρός και δεν γνωρίζετε τον πωλητή/αγοραστή, βεβαιωθείτε ότι θα γίνει σε δημόσιο χώρο. 4. Ο ασφαλέστερος και πιο αξιόπιστος τρόπος αποστολής των βιβλίων είναι επί αντικαταβολή. Για συναλλαγές εντός Κύπρου η GreekUsedBooks έχει εξασφαλίσει για τα μέλη της ειδικές τιμές από την εταιρεία GAP Αkis Express . Για συναλλαγές εντός Ελλάδος δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλίσουμε καλύτερες τιμές από ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών, καθώς όλες ζητούν ΑΦΜ και έκδοση τιμολογίου. Παρόλ’ αυτά τα ΕΛΤΑ παρέχουν τη δυνατότητα αποστολής δέματος επί αντικαταβολή (βλ. Τιμολόγηση ELTA). Δυστυχώς καμία εταιρεία ταχυμεταφοράς δεν προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής δεμάτων επί αντικαταβολή στο εξωτερικό.

Πότε διαγράφεται κάποιο μέλος από τη χρήση της ιστοσελίδας;

Όταν καταγγελθεί από μέλος της ιστοσελίδας για αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής και σε περίπτωση που προσβάλει κατά οποιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα και τους χρήστες της.

Ποια η ευθύνη της ιστοσελίδας σε σχέση με τις εκάστοτε συναλλαγές;

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η ιστοσελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει για προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά τις συναλλαγές σας με συγκεκριμένους χρήστες. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως παρακαλούμε να επικοινωνείτε άμεσα μαζί μας στο info@greekusedbooks.com, ούτως ώστε να ενημερώνουμε σχετικά και τους υπόλοιπους χρήστες.

Πώς μπορώ να επωφεληθώ από την έκπτωση που προσφέρει το GAP Akis Express στους χρήστες της ιστοσελίδας GreekUsedBooks για την αποστολή βιβλίων;

Πολύ απλά, δώστε στο GAP Akis Express το τηλέφωνό μας (99267890) και η χρέωση της αποστολής σας θα γίνει με βάση τις τιμές που δίνονται στην ιστοσελίδα μας. Στο δελτίο αποστολής θα φαίνεται το όνομα της GreekUsedBooks, το δικό σας και ο τίτλος του βιβλίου.

Τι στοιχεία χρειάζεται το GAP Akis Express για την αποστολή μου;

1. Το τηλέφωνο της GreekUsedBooks (99267890) για να επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές που εξασφαλίσαμε για σας. 2. Τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, το όνομα, πόλη και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη. 3. Το ποσό που πρέπει να εισπράξει για εσάς το GAP Akis Express από τον παραλήπτη (εάν η αποστολή θα γίνει επί αντικαταβολή), αλλά και τον επιθυμητό τρόπο πληρωμής (μετρητά ή επιταγή) 4. Το GAP Akis Express δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση ζημιάς, επομένως φροντίστε να πακετάρετε με προσοχή το βιβλίο.

Σε περίπτωση αποστολής βιβλίου με αντικαταβολή, πότε θα πάρω τα χρήματά μου από το GAP Akis Express;

Η συμφωνία μας με το GAP Akis Express προβλέπει ότι ο παραλήπτης μπορεί να παραλάβει το αντίτιμο του βιβλίου εντός 72 ωρών. Μόλις το ποσό αυτό είναι διαθέσιμο, θα ενημερωθείτε με SMS στο κινητό σας τηλέφωνο. Σημειώστε ότι για να μπορέσετε να πάρετε τα χρήματά σας θα χρειαστεί να προσκομίσετε πολιτική ή φοιτητική ταυτότητα ή άδεια οδηγού.

Τι θα συμβεί εάν το GAP Akis Express ενημερώσει μεν τον παραλήπτη, αλλά αυτός δεν παραλάβει το βιβλίο;

Με την πάροδο 5 εργάσιμων ημερών το GAP Akis Express θα επιστρέψει το βιβλίο σε σας με δική σας χρέωση.

Ποια η διαδικασία αποστολής δέματος επί αντικαταβολή από τα ΕΛΤΑ

Το μόνο που απαιτείται από τον αποστολέα είναι η συμπλήρωση ταχυδρομικής επιταγής που θα βρείτε στα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ. Ας σημειωθεί ότι τα έξοδα αποστολής του δέματος καταβάλλονται από τον αποστολέα. Στην επιταγή θα συμπληρώσετε το ποσό που ζητάτε από τον αγοραστή (το ποσό αυτό μπορεί να περιλαμβάνει είτε μόνο το αντίτιμο του βιβλίου, είτε το αντίτιμο του βιβλίου και τα έξοδα αποστολής, ανάλογα με το τι έχετε προσυμφωνήσει με τον αγοραστή.) Ο αγοραστής θα ειδοποιηθεί από τα ΕΛΤΑ για παραλαβή του δέματος και καταβολή του ποσού που αναγράφεται στην επιταγή. Η ταχυδρομική επιταγή κατόπιν θα σταλεί ταχυδρομικώς στον πωλητή.

Έχω κάποιες εισηγήσεις για τη βελτίωση της ιστοσελίδας. Θέλετε να τις ακούσετε;

Φυσικά! Στείλτε μας τα σχόλια και τις εισηγήσεις σας στο info@greekusedbooks.com και βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι!